http://open.spotify.com/track/6yBhHnGATDzCzvuVI4ri5a   <------Lyssna på denna medan du läser


Detta är helt sjukt för det är inte helt friskt.
En del kan säga ''äsch, jag visste det''
En del kan säga '' Det är ett mirakel som har skett’’.
En del kan säga '' Det är nog bara doktorn som har sett fel''

Men mitt svar förblir inte något av dessa alternativ utan mitt svar är att jag har blivit helad till stora delar. 
Igår fick vi veta att det inte alls är lika allvarligt som läkarna sa senast för någon vecka sedan. Jesus har lindrat mina sår i hjärtat. Dock är det lite kvar... Men med lite bön till ordnar det sig. Amen säger jag bara av glädje. Kommer ni ihåg vad som hände i torsdags? Varför i hela friden skulle så många vänner helt frivilligt komma och be och känna rysningar i kroppen och samtidigt sjunga '' På dig min Gud förströstar jag''

Här om dagen pratade jag med en barndomsvän som frågade mig förbryllat. ’’ Hur kan du vara så lugn och fått veta att du har blivit hjärtsjuk’’ Mitt svar på hennes fråga löd så här… ’’ Det är för att jag har en tro på en Gud som kan förändra’’ Efter vårat samtal ångrade jag otroligt mycket att jag hade svarat som jag hade gjort. För tonen i min röst var nog lite kaxig men samtidigt stolt. Nu undrar du kanske varför jag ångrade mig i mitt svar. Varför jag ångrade mig framförallt var inte för min röst eller mitt tonläget utan för att hon inte har blivit frälst än. Jag är princip hennes enda kompis som är troende. Men idag och just nu ångrar jag inte alls att jag sa det jag sa den dagen. För idag pratade vi med varandra igen. Jag passade ju självklart på att berätta om gårdagen då jag insåg att Jesus hade helat mig. På något sätt så kom jag in på hur jag hade svarat henne här om dagen på frågan varför jag var så lugn. Den här tjejen är inte kaxig, men hon vet vad hon vill och hon strider för vad hon tycker och inte tycker. Men på något sätt har vi alltid haft varandra genom många år fast vi är totalt olika. Folk i våran närhet kan nästan ibland tappa hakan av att vi har funnit en vänskap hos varandra som är helt unik. Men jag tror det är tron som håller ihop oss. För varje prövningar som har uppkommit i vår vänskapen har byggt på att tron har exciterat. Sedan kanske jag och hon har haft olika syn på tron men en sak har vi haft gemensamt och det har varit att be tillsammans. Hon kanske inte har upplevt det som en bön, men jag kan lova att det är bön hon utför så att det skriker om det.  Hon var också den som kom och vakade över mig när jag låg på sjukhuset 2009.
Det är så häftigt hur saker och ting kan förändras genom bön.  Många påstår att bön inte hjälper utan man bara snackar rakt ut,  utan någon större förändring. Men sen när det verkligen händer att något ont vänds till något gott då har man svårt att ta in om det verkligen händer. Man börjar frågesätta situationer och sitt bönesvar istället för att vila fullständigt i det,  tyvärr. Jag har valt att även fast det är lockande att överanalysera svaret, så ska jag verkligen försöka att bara finna mig i att Gud har svarat på min och hundratals andras bön för att jag ska bli frisk.

Så det är inte helt friskt men det är definitivt inte sjukt.   


 
 
Familj, Tro,

6 kommentarer

Ellie

15 Jan 2014 21:10

åååh va underbart!!!!!!!! <3 <3 tack JESUS!! fortsätter be!!

Jennie

15 Jan 2014 21:43

Hej!
Jag vet inte vad jag ska säga. Är helt mållös över dig och din tro. Du har så många gåvor. Jag är själv inte kristen, men efter detta och att ha följt din blogg. Så tror jag att detta är början på min tro. Tack Nova!

my

15 Jan 2014 23:57

Åååh amen!!! Gud är god! Saknar dig, älskar dig och ber för dig min finaste kära syster!
Puss my

Ellie

18 Jan 2014 19:48

sååå oerhört underbart! TACK JESUS!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Mia

04 Feb 2014 16:49

Men hallå. Gud-trams. Aldrig funderat på det faktum att vi faktiskt inte riktigt vet hur kroppen fungerar. Den läker sig själv på alla möjliga sätt. Eller så överdrev läkarna situationen. Det händer varje dag. Gud däremot...inte så troligt.

Svar: Varför säger du att du heter Mia..
Nova

MissManic

03 Mar 2014 20:53

Snälla "Mia"
Låt Nova ha sin tro ifred. Om du nu tycker att Gud och Jesus är trams så ber jag dig vänligen men bestämt, sluta läsa denna blogg.
Till dig Nova vill jag säga, Gud är fantastisk! Den senaste tiden har jag och min man haft det väldigt tufft, men jag ber, mina vänner och okända människor ber och vi har fått så otroligt mycket bönesvar.
Jag kommer att be att din operation går bra. Jag sparar adressen till din blogg så jag kan återkomma för att se efter hur operationen har gått!

Gud välsigne dig ♥

Kommentera

Publiceras ej