Idag har en ny blogg föds och det är min. Innanfrmittskal är en tjej i södra Sverige som kommer att driva under några månaders tid. Hon är relativt ung närmare bestämt kring 20 års åldern minus något år och vips landar vi på 19 minus två veckor ungefär... Jag kommer inte gå ut med mitt riktiga namn pga av personliga skäl, så låt mig kalla mig själv för Nova.
Nova är adopterad som nyfödd pga av att hon föddes med hjärtfel. Och familjen i landet på andra sidan jordklotet kunde tyvärr inte hantera ett barn som hade en fara för sitt liv. När Nova kom till Sverige så genom gick hon två hjärtoperationer ganska omgående åren efter varandra. Sedan blev Nova kring fyraårsåldern då fick hon upp ögonen för sport och rörelse speciellt ett gott öga för fotbollen. Hon levde ett aktivt idrottsliv genom hennes skolår. Men i november 2009 så opererades hon pga av hjärtfelet igen. Under den tiden så började hon blogga på en annan blogg under sitt vanliga namn.. Efter operationen så ledde det till djup och svår depression. Så det tog henne nästan 3 år att habilitera sig. Nu när jag har levt 1 år som ''friskförklarad'' så kände jag att något inte stämt i kroppen så jag bestämde mig för att söka mig till vårdcentralen för tre veckor sedan. Samma dag skickades jag till akuten i min hemstad, dock kommer jag hem samma kväll från akuten. Sedan en vecka senare får jag remis till Klinfys för ett arbetsprov där man ser hjärtatskapaciteten bland annat. På klinfys råder man mig att ta kontakten med min hjärtläkare. Arbetstestet ägde rum på fredagen och jag ringer min husläkare på onsdagen veckan efter. Under onsdagen så tittar hon på på resultaten och beslöt sig för att göra ytterligare kontroller fast dock nere i Lund. Så på fredagen samma vecka får jag åka ner till Lund. Ungefär 20 minuter efter proverna som tagits så meddelar hjärtspecialisten med vit rock att jag har fått tillbaka mitt hjärtproblem ( så kallat återfall. ) Då ska man dock veta att jag har vetat om att jag ska opereras igen men när har varit en fråga. Läkarna själva har ju trott att det skulle minst  dröja 10-15 år sedan 2009. Men nu har det bara gått 4 år, vilket är till alls stora chock. Men livet blir inte alltid som man trott. Så nu har jag fått flytta hem på obestämd tid till mitt föräldrarhem som jag just hade flyttat ifrån. Nu väntas mycket vila och tester/förbehandlingar inför operationen. Vanligtvis kan en normal väntetid ligga på 3-6 månader. Men nu har läkaren gått ut med att jag ska få operera mig förhoppningsvis innan 3 månader har passerat. En lång väntan ligger framför oss nu, en väntan av oro. Men jag har mentalt bestämt mig för att det ska gå bra och det ska verkligen inte få gå fel..


Så nu välkomnar jag just DIG till att följa min resa innan för mitt skal. 
Hjärtebarn, Hjärtebarnsfonden, Hjärteblogg, Hjärtoperation, Hjärtsjuk, lunds universitetssjukhus,

6 kommentarer

Anonym

15 Dec 2013 21:50

Ber för dig <3

Hanna

16 Dec 2013 00:07

Du är så stark, du klarar allt!
Bless

Sofia

16 Dec 2013 00:46

Hejsan, såg din fina kommentar på min blogg. Vad kämpigt att få ett sådant besked nu. Förstår verkligen alla tankar som kommer över dig. Usch vad jobbigt det är. Ibland vill man bara spola tillbaka och fortsätta där man var. Fortsätta träna som vanligt... Usch vad jag lider med dig! Det jag har lärt mig är att läkarna är helt fantastiska och kan göra underverk. Jag är nytransplanterad och kämpar nu på för att rehabilitera mig. Förstår hur jobbigt det varit för dig med din depression. Många tankar som kommer över en.

Du är en kämpe och även stark. Kämpa på nu!! Fräckt att vi har samma födelsedag och nästan är lika gamla ;)

Kram till dig och lycka till, jag följer din resa!

// Sofia

Moa

16 Dec 2013 14:55

Fina " Nova" du är så himla stark. Varför ska allt hända dig? Vad gör du för att det ska bli så här? Så olyckligt.
Styrke kramar Moa

Hampus

18 Dec 2013 20:18

Skit snygg & värdig blogg du har. Tjejen & jag ska följa denna ska du veta.
Lycka till i framtiden.

H & J

19 Dec 2013 22:38

Ibland frågar man Gud varför han gör så här emot en del människor. Men du får tänka att du växer och mognar fortare än andra för du är rikare på kunskap om livet.
Vi ber för dig.
H & J

Kommentera

Publiceras ej